Berichtjes sturen is megapopulair. Het gaat sneller dan bellen, je kunt het combineren met andere bezigheden en het is goedkoop. Jongeren smsen het vaakst: gemiddeld 24 berichtjes per dag (cijfer van Mobistar). Er zijn er ook die de hele dag door smsen en er honderden versturen.

Smsen gebeurt bijna steeds in dezelfde houding: met het hoofd gebogen, schouders gefixeerd en snel bewegende duimen en vingers. Hoe meer smsjes je verstuurt, hoe groter de kans op tendinitis in de ellebogen, pijn in de schouders en vooral een verkrampte, pijnlijke nek, zo waarschuwen Amerikaanse onderzoekers. Het nieuwe fenomeen, text neck of sms-nek genoemd, werden onlangs voorgesteld op een studiedag in Philadelphia.

Wie sms-klachten wil voorkomen, kan 3 dingen doen: minder smsen, je gsm tijdens het smsen op ooghoogte houden en zorgen voor sterke nekspieren. (MF)

Berichtjes sturen is megapopulair. Het gaat sneller dan bellen, je kunt het combineren met andere bezigheden en het is goedkoop. Jongeren smsen het vaakst: gemiddeld 24 berichtjes per dag (cijfer van Mobistar). Er zijn er ook die de hele dag door smsen en er honderden versturen.Smsen gebeurt bijna steeds in dezelfde houding: met het hoofd gebogen, schouders gefixeerd en snel bewegende duimen en vingers. Hoe meer smsjes je verstuurt, hoe groter de kans op tendinitis in de ellebogen, pijn in de schouders en vooral een verkrampte, pijnlijke nek, zo waarschuwen Amerikaanse onderzoekers. Het nieuwe fenomeen, text neck of sms-nek genoemd, werden onlangs voorgesteld op een studiedag in Philadelphia.Wie sms-klachten wil voorkomen, kan 3 dingen doen: minder smsen, je gsm tijdens het smsen op ooghoogte houden en zorgen voor sterke nekspieren. (MF)