1.Maak een goede eerste indruk.

Zorg ervoor dat de eerste zinnen bij een eerste ontmoeting positief zijn en begin niet te zeuren over files of lastige collega's. Na een slechte eerste indruk heb je zeven contactmomenten nodig om de balans weer neutraal te krijgen.

2. Besteed zorg aan je uiterlijk.

Daarmee laat je zien dat je jezelf én de ander de moeite waard vindt.

3. Communiceer duidelijk en luister empatisch.

Toon begrip voor het verhaal van de ander, vraag door en geef tijd en ruimte voor het antwoord. Kom niet meteen aandraven met een kant-en-klare oplossing.

4. Oordeel niet of zeker niet te snel.

Iedereen observeert, analyseert en velt op basis daarvan een oordeel. De eerste twee stappen zijn prima. Maar wanneer je van je eigen subjectieve analyse een waarheid maakt, belemmert je dat om verbinding te maken.

5. Geef nooit een hand zonder oogcontact.

Kijk de ander zeker bij het begin en het eind van een gesprek recht in de ogen. Anders lijkt het of je iets te verbergen hebt of de ander geen blik waardig vindt.

6. Toon respect voor het territorium van anderen.

Als je daarin slaagt, zal je worden uitgenodigd in plaats van afgewezen. Bij zakelijke gesprekken geldt een persoonlijke (45 tot 120 cm) tot sociale afstandszone (120 tot 360 cm). De intieme zone (15 tot 45 cm) is eigen bezit.

7. Wees een positief persoon.

Maak de ander aan het lachen.

8. Flirten draait ook om non-verbale communicatie.

Le op je houding en stem. Neem een open lichaamshouding aan. Geen gekruiste armen of benen, geen gefriemel.

9. Geef complimentjes en neem ze ook aan.

Accepteer ze met een simpel "Dank je wel", anders ontneem je de zender een prettig gevoel.

10. Wees jezelf.

Zodra je aanvaardt hoe dingen op ieder moment zijn, kan je genieten van iedere stap die je zet.

Meer info: www.universalflirtingacademy.com

Bron: CDR, Bodytalk nr.42

1.Maak een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat de eerste zinnen bij een eerste ontmoeting positief zijn en begin niet te zeuren over files of lastige collega's. Na een slechte eerste indruk heb je zeven contactmomenten nodig om de balans weer neutraal te krijgen.2. Besteed zorg aan je uiterlijk. Daarmee laat je zien dat je jezelf én de ander de moeite waard vindt.3. Communiceer duidelijk en luister empatisch. Toon begrip voor het verhaal van de ander, vraag door en geef tijd en ruimte voor het antwoord. Kom niet meteen aandraven met een kant-en-klare oplossing.4. Oordeel niet of zeker niet te snel. Iedereen observeert, analyseert en velt op basis daarvan een oordeel. De eerste twee stappen zijn prima. Maar wanneer je van je eigen subjectieve analyse een waarheid maakt, belemmert je dat om verbinding te maken. 5. Geef nooit een hand zonder oogcontact. Kijk de ander zeker bij het begin en het eind van een gesprek recht in de ogen. Anders lijkt het of je iets te verbergen hebt of de ander geen blik waardig vindt.6. Toon respect voor het territorium van anderen. Als je daarin slaagt, zal je worden uitgenodigd in plaats van afgewezen. Bij zakelijke gesprekken geldt een persoonlijke (45 tot 120 cm) tot sociale afstandszone (120 tot 360 cm). De intieme zone (15 tot 45 cm) is eigen bezit.7. Wees een positief persoon. Maak de ander aan het lachen.8. Flirten draait ook om non-verbale communicatie.Le op je houding en stem. Neem een open lichaamshouding aan. Geen gekruiste armen of benen, geen gefriemel.9. Geef complimentjes en neem ze ook aan. Accepteer ze met een simpel "Dank je wel", anders ontneem je de zender een prettig gevoel.10. Wees jezelf.Zodra je aanvaardt hoe dingen op ieder moment zijn, kan je genieten van iedere stap die je zet.Meer info: www.universalflirtingacademy.comBron: CDR, Bodytalk nr.42