Staatssecretaris van Sociale Zaken Philippe Courard (PS) verklaart de erkenning van tendinitis als beroepsziekte: "Er is een daling van de uitkeringen voor de oude beroepsziekten zoals de stoflong van de mijnwerkers. Daardoor komt er geld vrij voor de nieuwe ziekten. Tendinitis bijvoorbeeld. Tot nu was de ziekte enkel erkend voor artiesten. Vanaf heden voor iedereen.

Tendinitis wordt inderdaad een van de 'grote' nieuwe beroepsziekten. Er worden 1.000 nieuwe erkenningen per jaar verwacht. In een volgende fase wil ik psychische aandoeningen erkennen".

"De bedoeling blijft dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen en dat ze dus herstellen. Ook preventie zit in het pakket. Tendinitis kan vaak voorkomen worden door het werk anders te organiseren". (Belga/INM)

Staatssecretaris van Sociale Zaken Philippe Courard (PS) verklaart de erkenning van tendinitis als beroepsziekte: "Er is een daling van de uitkeringen voor de oude beroepsziekten zoals de stoflong van de mijnwerkers. Daardoor komt er geld vrij voor de nieuwe ziekten. Tendinitis bijvoorbeeld. Tot nu was de ziekte enkel erkend voor artiesten. Vanaf heden voor iedereen. Tendinitis wordt inderdaad een van de 'grote' nieuwe beroepsziekten. Er worden 1.000 nieuwe erkenningen per jaar verwacht. In een volgende fase wil ik psychische aandoeningen erkennen". "De bedoeling blijft dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen en dat ze dus herstellen. Ook preventie zit in het pakket. Tendinitis kan vaak voorkomen worden door het werk anders te organiseren". (Belga/INM)