Het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest tracht al jaren het stilzwijgen te doorbreken door het organiseren van infosessies, tentoonstellingen en muzikale optredens, strevend naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid.

Sinds eind 2004 kreeg de lokale taboedoorbrekende aanpak een ruimere weerklank met het project 'Te Gek!?', waarvan Kristien Hemmerechts het meterschap en Guy Swinnen het peterschap opnam.

'Te Gek !?' probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen via bijvoorbeeld cd's, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel. 'Te Gek !?' is op een kleine 5 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in de gezondheidszorgsector maar ook op maatschappelijk vlak. (MF)

De Te Gek!? Karavaan XL trekt op zondag 30 september door Brussel. Geïnteresseerden verzamelen op 14u aan het noordstation, waar de optocht start om 14u30 en een goed uur duurt. Om 16u kan u genieten van optredens van De Laatste Showband met Pieter Embrechts, Guy Swinnzen, Wannes Cappelle, Marcel Vanthilt en Guido Belcanto. Einde omstreeks 17u30.

Het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest tracht al jaren het stilzwijgen te doorbreken door het organiseren van infosessies, tentoonstellingen en muzikale optredens, strevend naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid. Sinds eind 2004 kreeg de lokale taboedoorbrekende aanpak een ruimere weerklank met het project 'Te Gek!?', waarvan Kristien Hemmerechts het meterschap en Guy Swinnen het peterschap opnam. 'Te Gek !?' probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen via bijvoorbeeld cd's, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel. 'Te Gek !?' is op een kleine 5 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in de gezondheidszorgsector maar ook op maatschappelijk vlak. (MF)