Studentenorganisatie organiseert bloedinzamelactie aan KU Leuven

Bloed geven © Belga

Voor de 24e keer op rij organiseert de studentenvereniging Bloedserieus Leuven een grootschalige bloedinzamelactie aan de KU Leuven.

De studentenvereniging Bloedserieus Leuven organiseert van maandag 18 tot donderdag 21 november voor het 24e jaar op rij op verschillende plaatsen in de stad een grootschalige bloedinzamelactie.

Zoals steeds gaat dit gepaard met een reeks leuke activiteiten (quiz, film, comedy, pool) om de bloedgevers te bedanken. De donoren krijgen ook een goodiebag cadeau.

Spectaculaire groei

Bloedserieus Leuven organiseert samen met het Rode Kruis Vlaanderen dergelijke inzamelactie twee keer per jaar – de volgende editie heeft plaats van 17 tot 20 maart 2014 – en merkt de laatste jaren een spectaculaire groei van het aantal bloedgevers.

De editie van november 2012 was met 4.415 donoren, waarvan 1.486 nieuwe, een absolute recordeditie. Bedoeling van de actie is immers tevens zoveel mogelijk studenten over de drempel te trekken om een eerste keer bloed te geven en hen stimuleren om dit verder op regelmatige basis te blijven doen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content