Studenten komen gemiddeld één kilo aan tijdens hun eerste semester aan de universiteit, zo blijkt uit een studie.

Aan het onderzoek van onderzoeker Tom Deliens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) namen 101 studenten deel. Daaruit blijkt dat studenten gemiddeld vier maanden tijd één kilo bijkwamen.

Ook het aantal studenten met overgewicht nam toe met 6 procent, waardoor liefst een vijfde van de studenten ermee te kampen heeft.
Mannen en kotstudenten
De gewichtstoename zou vooral te wijten zijn aan de veranderde levensstijl. Mannelijke studenten en kotstudenten zijn meer geneigd om in gewicht toe te nemen. Ook veel tv kijken, ongezonde eet- en drinkgewoontes, buitenshuis eten en minder slaap hebben een invloed.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Appetite. (Belga/TE)

Studenten komen gemiddeld één kilo aan tijdens hun eerste semester aan de universiteit, zo blijkt uit een studie. Aan het onderzoek van onderzoeker Tom Deliens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) namen 101 studenten deel. Daaruit blijkt dat studenten gemiddeld vier maanden tijd één kilo bijkwamen. Ook het aantal studenten met overgewicht nam toe met 6 procent, waardoor liefst een vijfde van de studenten ermee te kampen heeft. Mannen en kotstudenten De gewichtstoename zou vooral te wijten zijn aan de veranderde levensstijl. Mannelijke studenten en kotstudenten zijn meer geneigd om in gewicht toe te nemen. Ook veel tv kijken, ongezonde eet- en drinkgewoontes, buitenshuis eten en minder slaap hebben een invloed. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Appetite. (Belga/TE)