Voor lage inkomens en jongeren wordt het "bijna gratis", schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) sleutelt aan de terugbetaling van hulp door een tabakoloog. Voor een sessie zal je enkel nog je persoonlijke bijdrage moeten betalen. De rest neemt de overheid meteen voor haar rekening.

Nu moet je voor een intakegesprek meteen 50 euro neertellen, waarvan je pas achteraf 30 euro terugkrijgt. Per kalenderjaar heb je recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Voor het eerste tel je maximaal 7,5 euro per kwartier neer, voor het laatste ten hoogste 1 euro.

Voor Vlamingen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming - vooral mensen met een laag inkomen - mag een kwartier individuele begeleiding vanaf 1 januari niet meer dan 1 euro kosten, in groep wordt dat 50 eurocent. Ook jongeren tot en met 20 jaar krijgen vanaf 1 januari sowieso dat goedkoopste tarief.

(Belga/RR)

Voor lage inkomens en jongeren wordt het "bijna gratis", schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) sleutelt aan de terugbetaling van hulp door een tabakoloog. Voor een sessie zal je enkel nog je persoonlijke bijdrage moeten betalen. De rest neemt de overheid meteen voor haar rekening. Nu moet je voor een intakegesprek meteen 50 euro neertellen, waarvan je pas achteraf 30 euro terugkrijgt. Per kalenderjaar heb je recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Voor het eerste tel je maximaal 7,5 euro per kwartier neer, voor het laatste ten hoogste 1 euro. Voor Vlamingen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming - vooral mensen met een laag inkomen - mag een kwartier individuele begeleiding vanaf 1 januari niet meer dan 1 euro kosten, in groep wordt dat 50 eurocent. Ook jongeren tot en met 20 jaar krijgen vanaf 1 januari sowieso dat goedkoopste tarief. (Belga/RR)