Er zijn wel verschillen tussen de provincies. In West-Vlaanderen werd, met 'slechts' 70,6 procent, het minst gestart met borstvoeding. In de andere provincies lag dat aandeel hoger dan 77 procent. Vlaams-Brabant was met 82,3 procent koploper.

Het aandeel van de pasgeborenen dat op dag zes uitsluitend borstvoeding kreeg was in 2017 ongeveer gelijk aan dat van 2016. Het ging om 65,3 procent tegenover 65,4 procent een jaar eerder. Opnieuw lag het percentage het hoogst in Vlaams-Brabant (68,7 procent) en het laagst in West-Vlaanderen (58,9 procent). Opvallend is ook dat het percentage dat op zes dagen uitsluitend borstvoeding kreeg bij kinderen met een moeder van niet-Belgische origine fors hoger lag. Dat was onafhankelijk van de welvaart binnen het gezin.

Kansarmoede

Van de kinderen die niet in kansarmoede leefden kreeg 75,6 procent borstvoeding, bij kinderen die wel in kansarmoede leefden was dat 72,7 procent. Bij kinderen met een moeder die bij haar geboorte de Belgische nationaliteit had, was de welstand binnen het gezin veel belangrijker. Kansarme kinderen kregen veel minder borstvoeding dan de kinderen die niet in kansarmoede leefden, namelijk 38,7 procent tegenover 63 procent.

Er zijn wel verschillen tussen de provincies. In West-Vlaanderen werd, met 'slechts' 70,6 procent, het minst gestart met borstvoeding. In de andere provincies lag dat aandeel hoger dan 77 procent. Vlaams-Brabant was met 82,3 procent koploper. Het aandeel van de pasgeborenen dat op dag zes uitsluitend borstvoeding kreeg was in 2017 ongeveer gelijk aan dat van 2016. Het ging om 65,3 procent tegenover 65,4 procent een jaar eerder. Opnieuw lag het percentage het hoogst in Vlaams-Brabant (68,7 procent) en het laagst in West-Vlaanderen (58,9 procent). Opvallend is ook dat het percentage dat op zes dagen uitsluitend borstvoeding kreeg bij kinderen met een moeder van niet-Belgische origine fors hoger lag. Dat was onafhankelijk van de welvaart binnen het gezin. Van de kinderen die niet in kansarmoede leefden kreeg 75,6 procent borstvoeding, bij kinderen die wel in kansarmoede leefden was dat 72,7 procent. Bij kinderen met een moeder die bij haar geboorte de Belgische nationaliteit had, was de welstand binnen het gezin veel belangrijker. Kansarme kinderen kregen veel minder borstvoeding dan de kinderen die niet in kansarmoede leefden, namelijk 38,7 procent tegenover 63 procent.