Het is oppassen voor wie een smartwatch vanuit Amerika laat overkomen. Amerikaanse artsen waarschuwen de gebruikers ervan dat het aantal patiënten met nikkelallergie met dit hebbeding explosief stijgt.

10 tot 20 procent van de Amerikanen is allergisch aan nikkel waardoor heel wat fabrikanten van juwelen nikkel in hun producten proberen te vermijden. Maar ook sommige smartphones, laptops, tablets en dus ook smartwatchen bevatten hoge concentraties nikkel.

België heeft een behoorlijk strenge reglementering wat nikkel betreft, net zoals heel wat Europese landen trouwens. Apple heeft alvast laten weten vanaf nu die strenge Europese normering te zullen volgen.

Het is oppassen voor wie een smartwatch vanuit Amerika laat overkomen. Amerikaanse artsen waarschuwen de gebruikers ervan dat het aantal patiënten met nikkelallergie met dit hebbeding explosief stijgt.10 tot 20 procent van de Amerikanen is allergisch aan nikkel waardoor heel wat fabrikanten van juwelen nikkel in hun producten proberen te vermijden. Maar ook sommige smartphones, laptops, tablets en dus ook smartwatchen bevatten hoge concentraties nikkel.België heeft een behoorlijk strenge reglementering wat nikkel betreft, net zoals heel wat Europese landen trouwens. Apple heeft alvast laten weten vanaf nu die strenge Europese normering te zullen volgen.