Een mobieltje dat in de spreekkamer ligt, kan de ziekenhuisbacterie MRSA bevatten of andere ziekteverwekkers verspreiden, zo blijkt uit een in het Nederlandse vakblad Medisch Contact gepubliceerde literatuurstudie.

Zo'n acht op de tien artsen hebben een smartphone, en 57 procent van alle dokters gebruikt die tijdens het patiëntencontact om bijvoorbeeld medische informatie op te zoeken of met een collega te overleggen. "De smartphone wordt overal mee naartoe genomen en komt ook op plaatsen met een slechte hygiëne", stelt student-onderzoeker Stijn Voeten van het universitair ziekenhuis VUmc Amsterdam in het blad. (Belga/TV)

Een mobieltje dat in de spreekkamer ligt, kan de ziekenhuisbacterie MRSA bevatten of andere ziekteverwekkers verspreiden, zo blijkt uit een in het Nederlandse vakblad Medisch Contact gepubliceerde literatuurstudie.Zo'n acht op de tien artsen hebben een smartphone, en 57 procent van alle dokters gebruikt die tijdens het patiëntencontact om bijvoorbeeld medische informatie op te zoeken of met een collega te overleggen. "De smartphone wordt overal mee naartoe genomen en komt ook op plaatsen met een slechte hygiëne", stelt student-onderzoeker Stijn Voeten van het universitair ziekenhuis VUmc Amsterdam in het blad. (Belga/TV)