Het aantal mensen dat met een griepachtig syndroom naar de huisarts is gestapt, steeg tussen maandag 8 en zondag 14 februari van 417 naar 421 per 100.000 inwoners. Daarmee ligt het aantal consultaties nog altijd duidelijk boven de officiële griepdrempel van 144 consultaties per 100.000 inwoners.

Vaccin

Van alle onderzochte stalen, testte bovendien 57 procent positief op het griepvirus. In 36 procent van de positieve gevallen ging het om een besmetting met het type A van het influenzavirus, in de overige 64 procent om het type B.

Hoewel het aantal griepgevallen slechts licht toenam, wil dat niet noodzakelijk zeggen dat de epidemie zijn piek al heeft bereikt. Mogelijk is de beperkte toename een gevolg van de voorbije schoolvakantie. "De krokusvakantie, een periode van beperkte activiteit met minder interpersoonlijke contacten, heeft het verwachte positief effect geleverd met een vertraging van het ritme van de griepepidemie", zo klinkt het bij Steven Van Gucht, viroloog bij het WIV. Tot nu toe komen de circulerende stammen goed overeen met de stammen in de vaccins, zo benadrukt het WIV nog. (Belga/TE)

Het aantal mensen dat met een griepachtig syndroom naar de huisarts is gestapt, steeg tussen maandag 8 en zondag 14 februari van 417 naar 421 per 100.000 inwoners. Daarmee ligt het aantal consultaties nog altijd duidelijk boven de officiële griepdrempel van 144 consultaties per 100.000 inwoners. Van alle onderzochte stalen, testte bovendien 57 procent positief op het griepvirus. In 36 procent van de positieve gevallen ging het om een besmetting met het type A van het influenzavirus, in de overige 64 procent om het type B. Hoewel het aantal griepgevallen slechts licht toenam, wil dat niet noodzakelijk zeggen dat de epidemie zijn piek al heeft bereikt. Mogelijk is de beperkte toename een gevolg van de voorbije schoolvakantie. "De krokusvakantie, een periode van beperkte activiteit met minder interpersoonlijke contacten, heeft het verwachte positief effect geleverd met een vertraging van het ritme van de griepepidemie", zo klinkt het bij Steven Van Gucht, viroloog bij het WIV. Tot nu toe komen de circulerende stammen goed overeen met de stammen in de vaccins, zo benadrukt het WIV nog. (Belga/TE)