Ook al ziet Julia er heel normaal uit in haar schattige roze jurkje en met oranje haar, is ze toch een beetje anders. Het kleine meisje heeft namelijk autisme. Sinds gisteren woont ze samen met Pino, Tommie en Ieniemienie in Sesamstraat en verschijnt ze in het online programma "Sesame Street and Autism: See Amazing in All Children". Daarmee vormt ze het boegbeeld van een educatieve campagne in de Verenigde Staten die gericht is op kinderen met autisme.

De initiatiefnemers willen autisme op die manier bekender maken bij het grote publiek en zo discriminatie en het gepest op scholen verminderen. Dat is volgens de makers heel belangrijk omdat de kans dat kinderen met een autismespectrumstoornis gepest worden vijf keer groter is dan bij andere kinderen. Julia moet laten zien dat alle kinderen wel iets met elkaar gemeen hebben, dat ze eigenlijk niet zo verschillend zijn van elkaar. Daarnaast stelt het programma kinderen met autisme ook in staat om zichzelf te herkennen in het figuurtje. Naast informatieve video's zijn er ook online spelletjes en leuke verhalen rond het thema beschikbaar.

In België zijn er ongeveer 60.000 mensen met een autismespectrumstoornis. Elk jaar komen daar zo'n 660 bij. (MVM)

Ook al ziet Julia er heel normaal uit in haar schattige roze jurkje en met oranje haar, is ze toch een beetje anders. Het kleine meisje heeft namelijk autisme. Sinds gisteren woont ze samen met Pino, Tommie en Ieniemienie in Sesamstraat en verschijnt ze in het online programma "Sesame Street and Autism: See Amazing in All Children". Daarmee vormt ze het boegbeeld van een educatieve campagne in de Verenigde Staten die gericht is op kinderen met autisme. De initiatiefnemers willen autisme op die manier bekender maken bij het grote publiek en zo discriminatie en het gepest op scholen verminderen. Dat is volgens de makers heel belangrijk omdat de kans dat kinderen met een autismespectrumstoornis gepest worden vijf keer groter is dan bij andere kinderen. Julia moet laten zien dat alle kinderen wel iets met elkaar gemeen hebben, dat ze eigenlijk niet zo verschillend zijn van elkaar. Daarnaast stelt het programma kinderen met autisme ook in staat om zichzelf te herkennen in het figuurtje. Naast informatieve video's zijn er ook online spelletjes en leuke verhalen rond het thema beschikbaar. In België zijn er ongeveer 60.000 mensen met een autismespectrumstoornis. Elk jaar komen daar zo'n 660 bij. (MVM)