VolgensHet Laatste Nieuws werden drie Liberiaanse leerlingen de toegang tot een school in Borgerhout ontzegd en kregen ze de vraag 21 dagen thuis te blijven, de tijdspanne waarin het duidelijk wordt of iemand is besmet. De drie Liberiaanse leerlingen, tussen 12 en 17 jaar oud, werden eind september door hun vader meegebracht uit Liberia, een van de landen in West-Afrika waar het ebolavirus woedt. Ze wilden in de school Nederlandse les voor nieuwkomers volgen.

De school ontkent echter de leerlingen de toegang ontzegd te hebben. Dat staat in een brief van de directie aan de leerlingen en ouders, als reactie op de berichtgeving. In de brief verduidelijkte directeur Dimitri Meurrens van het Instituut Maris Stella Sint-Agnes dat de school met de artsen van het CLB een stappenplan heeft afgesproken. Zo worden leerlingen uit risicogebieden naar het Tropisch Instituut gestuurd voor verder onderzoek.

De directeur legde uit dat vorige week een vader uit Liberia zijn kinderen wou inschrijven. "Wij hebben hem gevraagd naar het Tropisch Instituut te gaan om deze kinderen door een dokter te laten onderzoeken. Dat is ook gebeurd. De dokter heeft geoordeeld dat de kinderen gezond zijn", klinkt het. "In tegenstelling tot wat in de media is verschenen, hebben wij de leerlingen de toegang tot school niet ontzegd. Niettemin zijn de kinderen sindsdien niet op school verschenen."

"Ons advies is om de kinderen naar school te laten gaan", reageert Volksgezondheid. "Als er eentje ziek zou worden, dan moet het naar de dokter." De koepels van het Vlaams onderwijs hadden dinsdag geen berichten van gelijkaardige problemen in andere scholen. (Belga/TE)

VolgensHet Laatste Nieuws werden drie Liberiaanse leerlingen de toegang tot een school in Borgerhout ontzegd en kregen ze de vraag 21 dagen thuis te blijven, de tijdspanne waarin het duidelijk wordt of iemand is besmet. De drie Liberiaanse leerlingen, tussen 12 en 17 jaar oud, werden eind september door hun vader meegebracht uit Liberia, een van de landen in West-Afrika waar het ebolavirus woedt. Ze wilden in de school Nederlandse les voor nieuwkomers volgen. De school ontkent echter de leerlingen de toegang ontzegd te hebben. Dat staat in een brief van de directie aan de leerlingen en ouders, als reactie op de berichtgeving. In de brief verduidelijkte directeur Dimitri Meurrens van het Instituut Maris Stella Sint-Agnes dat de school met de artsen van het CLB een stappenplan heeft afgesproken. Zo worden leerlingen uit risicogebieden naar het Tropisch Instituut gestuurd voor verder onderzoek. De directeur legde uit dat vorige week een vader uit Liberia zijn kinderen wou inschrijven. "Wij hebben hem gevraagd naar het Tropisch Instituut te gaan om deze kinderen door een dokter te laten onderzoeken. Dat is ook gebeurd. De dokter heeft geoordeeld dat de kinderen gezond zijn", klinkt het. "In tegenstelling tot wat in de media is verschenen, hebben wij de leerlingen de toegang tot school niet ontzegd. Niettemin zijn de kinderen sindsdien niet op school verschenen." "Ons advies is om de kinderen naar school te laten gaan", reageert Volksgezondheid. "Als er eentje ziek zou worden, dan moet het naar de dokter." De koepels van het Vlaams onderwijs hadden dinsdag geen berichten van gelijkaardige problemen in andere scholen. (Belga/TE)