Rode Kruis organiseert gratis EHBO-opleidingen voor kwetsbare jongeren

© Thinkstock

De komende drie jaar biedt het Belgische Rode Kruis gratis EHBO-opleidingen aan voor kwetsbare jongeren en leden van jeugdbewegingen.

Het Belgische Rode Kruis wil aan een duizendtal jongeren de komende drie jaar gratis een opleiding EHBO-opleiding aanbieden. De organisatie richt zich specifiek op ‘leiding en verantwoordelijken van de jeugdbewegingen’ en ‘kwetsbare jongeren’, klinkt het.

‘Het doel is om duizend jongeren van verschillende jeugdbewegingen een opleiding van drie uur te geven, zodat zij kunnen ingrijpen bij de meest voorkomende ongelukken. We willen ook, in Brussel en Wallonië, 200 jongeren bereiken die moeilijkheden hebben op school en/of maatschappelijk zwakker staan’, aldus Rode Kruis-Vlaanderen op zijn website.

Doeltreffend

‘Jaarlijks volgen duizenden mensen al een opleiding, maar het komende jaar concentreren we ons op opleidingen bij jongeren.’ Het Rode Kruis werkt voor de gratis opleidingen samen met Hansaplast, dat het materiaal dat tijdens de opleidingen wordt gebruikt voorziet.

Bovendien lanceren Hansaplast en het Belgische Rode Kruis samen een nieuwe eerstehulpkit, ‘waarin je alle praktische middelen vindt om snel en doeltreffend in te grijpen.’ Deze kits kosten 14,99 euro en zijn sinds januari te koop. Per verkocht exemplaar gaat 1,50 euro naar het Rode Kruis. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content