Rodebietensap lijkt daardoor een eenvoudige en erg goedkope manier om een verhoogde bloeddruk blijvend naar omlaag te halen. Het drankje heeft geen invloed op de bloeddruk van mensen met normale waarden, zo blijkt uit een onderzoek bij een beperkte groep patiënten. Dat onderzoek was kennelijk voldoende om de American Heart Association te overtuigen van het nut van rodebietensap.

Een bierglas rodebietensap bleek voldoende om zowel de systole als diastole bloeddruk (boven- en onderdruk) te doen dalen. De daling was het grootst tussen 3 en 6 uur na de inname en was na 24 uur nog steeds merkbaar.

Ook goed voor sportprestaties

Uit ander onderzoek blijkt dat rodebietensap ook de sportprestaties verbetert. Door het drinken van een halve liter van dit sap bleken sporters aanzienlijk minder zuurstof te verbruiken en een inspanning 16 procent langer vol te houden.

De knol lijkt zijn belofte waar te maken want ook alle andere studies die nadien werden uitgevoerd, registreren een verbetering van de sportprestaties. (Belga/TE)

Meer over de gezondheidsvoordelen van rode biet leest u deze maand in Bodytalk.

Rodebietensap lijkt daardoor een eenvoudige en erg goedkope manier om een verhoogde bloeddruk blijvend naar omlaag te halen. Het drankje heeft geen invloed op de bloeddruk van mensen met normale waarden, zo blijkt uit een onderzoek bij een beperkte groep patiënten. Dat onderzoek was kennelijk voldoende om de American Heart Association te overtuigen van het nut van rodebietensap. Een bierglas rodebietensap bleek voldoende om zowel de systole als diastole bloeddruk (boven- en onderdruk) te doen dalen. De daling was het grootst tussen 3 en 6 uur na de inname en was na 24 uur nog steeds merkbaar. Uit ander onderzoek blijkt dat rodebietensap ook de sportprestaties verbetert. Door het drinken van een halve liter van dit sap bleken sporters aanzienlijk minder zuurstof te verbruiken en een inspanning 16 procent langer vol te houden. De knol lijkt zijn belofte waar te maken want ook alle andere studies die nadien werden uitgevoerd, registreren een verbetering van de sportprestaties. (Belga/TE)Meer over de gezondheidsvoordelen van rode biet leest u deze maand in Bodytalk.