'Regeringsleiders worden sneller oud', stellen wetenschappers vast in het wetenschappelijke magazine British Medical Journal. Uit onderzoek blijkt dat regeringsleiders 2,7 jaar minder lang leven dan politici die ook meedongen naar een plekje als regeringsleider, maar de verkiezingen verloren. Bovendien hebben deze politici 23 procent meer kans om vroegtijdig te overlijden.

Om tot deze conclusie te komen, onderzochten de wetenschappers 279 regeringsleiders, van zeventien landen die tussen 1722 en 2015 regeerden. Ze vergeleken hun overlijdensgegevens met die van 261 politici die ook deelnamen aan verkiezingen, maar het loodje moesten leggen en geen regeringsleider werden.

Stress

'Een verklaring hiervoor is dat regeringsleiders vroeger sterven omdat hun job veel stress met zich meebrengt', aldus Anupam Jena van het Massachusetts General Hospital.

De resultaten verschenen in kerstnummer van het British Medical Journal. Een van de laatste nummers van het jaar is traditioneel gewijd aan onderzoek met een knipoog. Zo namen ze ook het bizarre loopje van de Russische president Vladimir Poetin onder de loep. De Russische president Poetin, wandelt op een erg 'houterige' manier. Een teken dat hij lijdt aan Parkinson? 'Nee hoor', schrijven neurologen. 'Poetin en zijn naasten zijn getraind om de hand bij de holster te houden.' (AVE)

'Regeringsleiders worden sneller oud', stellen wetenschappers vast in het wetenschappelijke magazine British Medical Journal. Uit onderzoek blijkt dat regeringsleiders 2,7 jaar minder lang leven dan politici die ook meedongen naar een plekje als regeringsleider, maar de verkiezingen verloren. Bovendien hebben deze politici 23 procent meer kans om vroegtijdig te overlijden. Om tot deze conclusie te komen, onderzochten de wetenschappers 279 regeringsleiders, van zeventien landen die tussen 1722 en 2015 regeerden. Ze vergeleken hun overlijdensgegevens met die van 261 politici die ook deelnamen aan verkiezingen, maar het loodje moesten leggen en geen regeringsleider werden. 'Een verklaring hiervoor is dat regeringsleiders vroeger sterven omdat hun job veel stress met zich meebrengt', aldus Anupam Jena van het Massachusetts General Hospital.De resultaten verschenen in kerstnummer van het British Medical Journal. Een van de laatste nummers van het jaar is traditioneel gewijd aan onderzoek met een knipoog. Zo namen ze ook het bizarre loopje van de Russische president Vladimir Poetin onder de loep. De Russische president Poetin, wandelt op een erg 'houterige' manier. Een teken dat hij lijdt aan Parkinson? 'Nee hoor', schrijven neurologen. 'Poetin en zijn naasten zijn getraind om de hand bij de holster te houden.' (AVE)