Red Dragons spelen ‘bloemkolleybal’ tegen overgewicht (video)

De nationale volleybalploeg, de Red Dragons, hebben zich in de strijd tegen obesitas bekwaamd in bloemkolleybal.

Een op vijf Belgische kinderen is te dik. Ongezonde voedingsgewoonten en te weinig lichaamsbeweging zijn de grootste boosdoeners.

Om het probleem onder de aandacht te brengen organiseert het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) op donderdag 19 september de Veggielympics. In het Warandepark in Brussel en op de Grote Markt in Mechelen en Sint-Niklaas nemen kinderen het tegen elkaar op in disciplines zoals ‘bloemkolleybal’, ‘wortelspeerwerpen’ en ‘spruitjeshockey’.

Ze worden hierin gesteund door heel wat bekende (ex-)topsporters zoals Tia Hellebaut, Tomas Van Den Spiegel, Pieter Timmers, Ilse Heylen, Seppe Smits en de Nationale volleybalploeg, de Red Dragons. Die laatsten hebben zich ondertussen zelfs bekwaamd in bloemkolleybal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met de Veggielympics wil EVA kinderen en hun ouders op een leuke en uitdagende manier kennis laten maken met gezonde groentegerechten zonder dierlijke producten. De actie krijgt dan ook de steun van voedingsdeskundige Patrick Mullie en bewegingswetenschapper Peter Clarys.

“Natuurlijk is het niet altijd evident om kinderen gezond te laten eten. Uit gemakzucht kiezen ze makkelijker voor het stuk vlees of de frietjes op hun bord. Een vleesloze dag per week kan een handig startmiddel zijn om gezondere eet- en leefgewoonten aan te leren”, aldus Mullie. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content