Een op de vier Belgen weet niet dat tumoren zowel kwaadaardig als goedaardig kunnen zijn. Dat blijkt uit een internationale gezondheidsstudie uitgevoerd in negen Europese landen bij 18.000 mensen in opdracht van STADA, het moederbedrijf achter EG, de Belgische marktleider in betaalbare geneesmiddelen.

Hiermee scoort België het slechtst van alle bevraagde landen. 'En dat ondanks heel wat inspanningen van de Stichting tegen Kanker om de ziekte bespreekbaar te maken', zegt Jef Hus van EG België. 'Ik vind dat het feit dat slechts één op de vier bevraagde Belgen juist kan beschrijven wat een tumor is, aantoont dat er nog werk aan de winkel is wat betreft de correcte medische kennis bij de Belg'.

Dokter robot

Nog uit het onderzoek blijkt dat twee op de drie Belgen nog steeds het persoonlijk contact met hun huisarts verkiezen in plaats van advies via webcam. Slechts 37 procent van de Belgen staat open voor een medische behandeling via de webcam. Hiermee hinkt ons land achterop op Europees niveau. In onder meer Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje heeft meer dan de helft (55 procent) van de patiënten er geen probleem mee om medisch advies van hun huisarts te krijgen via de computer.

'Belgen verkiezen nog altijd de wachtzaal van hun huisarts wanneer ze ziek zijn', zegt Jef Hus. 'Doktersadvies via de webcam van thuis uit en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn amper aan de Belgische patiënt besteed. Voor de Belg is de persoonlijke relatie met zijn arts nog heel waardevol. De arts blijft een belangrijke vertrouwenspersoon.'

Een op de vier Belgen weet niet dat tumoren zowel kwaadaardig als goedaardig kunnen zijn. Dat blijkt uit een internationale gezondheidsstudie uitgevoerd in negen Europese landen bij 18.000 mensen in opdracht van STADA, het moederbedrijf achter EG, de Belgische marktleider in betaalbare geneesmiddelen.Hiermee scoort België het slechtst van alle bevraagde landen. 'En dat ondanks heel wat inspanningen van de Stichting tegen Kanker om de ziekte bespreekbaar te maken', zegt Jef Hus van EG België. 'Ik vind dat het feit dat slechts één op de vier bevraagde Belgen juist kan beschrijven wat een tumor is, aantoont dat er nog werk aan de winkel is wat betreft de correcte medische kennis bij de Belg'.Nog uit het onderzoek blijkt dat twee op de drie Belgen nog steeds het persoonlijk contact met hun huisarts verkiezen in plaats van advies via webcam. Slechts 37 procent van de Belgen staat open voor een medische behandeling via de webcam. Hiermee hinkt ons land achterop op Europees niveau. In onder meer Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje heeft meer dan de helft (55 procent) van de patiënten er geen probleem mee om medisch advies van hun huisarts te krijgen via de computer. 'Belgen verkiezen nog altijd de wachtzaal van hun huisarts wanneer ze ziek zijn', zegt Jef Hus. 'Doktersadvies via de webcam van thuis uit en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn amper aan de Belgische patiënt besteed. Voor de Belg is de persoonlijke relatie met zijn arts nog heel waardevol. De arts blijft een belangrijke vertrouwenspersoon.'