De score kan variëren tussen nul en vijf sterren. Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten, zo schrijft De Standaard. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.

Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegenover het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moeten ook beseffen dat dé waarheid over een arts of ziekenhuis niet bestaat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen.

Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelingssysteem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de geboden zorg in de ziekenhuizen." (Belga/TE)

De score kan variëren tussen nul en vijf sterren. Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten, zo schrijft De Standaard. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegenover het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moeten ook beseffen dat dé waarheid over een arts of ziekenhuis niet bestaat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen.Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelingssysteem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de geboden zorg in de ziekenhuizen." (Belga/TE)