Overheid jaagt op websites met ‘bedrieglijke en agressieve’ dieetreclames

© Thinkstock

De federale overheidsdienst Economie bindt de strijd aan met ‘bedrieglijke en agressieve’ internetadvertenties die crashdiëten aanprijzen. De Economische Inspectie ontdekte al meer dan 140 problematische websites.

De federale overheidsdienst Economie bindt de strijd aan met de “bedrieglijke en agressieve” internetadvertenties die crashdiëten aanprijzen. Bij een grootschalige “sweepactie” op het internet ontdekte en identificeerde de Economische Inspectie op dit moment al meer dan 140 websites. Het onderzoek viseert niet alleen de specifieke, frauduleuze websites maar ook de internetbanners en linken op sociale netwerken of nieuwssites. Dat bericht Het Nieuwsblad.

Aanbieders aanpakken

“We proberen het probleem eerst en vooral bij de basis, de frauduleuze aanbieders van de crashdiëten, aan te pakken. Maar daarnaast gaan we de bedrijven die de advertenties verspreiden op hun verantwoordelijkheid wijzen”, zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie. Over welke websites en aanbieders het precies gaat, wil de FOD Economie midden in het onderzoek nog niet kwijt. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content