In het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem hebben Pieter en Paulus Langerock, de oudste levende tweelingbroers ter wereld, vorige vrijdag hun 103e verjaardag gevierd. De Gentse tweeling werd in juli vorig jaar door Guinness World Records erkend als oudste mannelijke tweeling die nog in leven is.

De oudste tweelingbroers ooit waren de Amerikaanse Glen en Dale Moyer, die in 1895 geboren werden en samen 105 jaar oud werden. Binnen twee jaar kunnen de broers Langerock dus het record breken, maar daar liggen ze niet wakker van. 'Toen we 85 waren, vertelde de dokter dat we niet moesten denken dat we 100 jaar zouden worden', zegt Paulus. 'We hebben eigenlijk nooit veel gedaan voor onze gezondheid', zei hij vorig jaar aan RTL. 'Soms kraakten we op één avond een hele fles whiskey met z'n tweetjes, van 17 uur tot 2 uur 's nachts.'

Wijn en geen vrouwen

Genieten van het leven. Dat is hun motto, al is de whiskey verleden tijd. 'Ze drinken wel nog alle dagen een glaasje Bordeaux', bevestigt het personeel van woonzorgcentrum Ter Venne.

Naar eigen zeggen hebben de broers hun lange leven te danken aan dat dagelijkse glaasje wijn, maar ook aan lichte maaltijden en geen vrouwen achterna zitten. Andere geheimen voor een gezond en lang leven, volgens de broers, zijn hard werken en punctueel zijn. Ze staan erop om elke dag piekfijn uitgedost voor de dag te komen.

De broers, die allebei een carrière in de magistratuur achter de rug hebben, leven bovendien al het grootste deel van hun leven samen en wijken amper van elkaars zij. Zo zijn ze nooit getrouwd geweest (de broers keurden elkaars vriendinnen steeds af) en delen ze een kamer in het rusthuis waar ze verblijven. 'Paulus is mijn beste vriend, we zijn altijd samen', aldus Pieter. 'Ik vertrouw niemand anders.' (TE)

In het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem hebben Pieter en Paulus Langerock, de oudste levende tweelingbroers ter wereld, vorige vrijdag hun 103e verjaardag gevierd. De Gentse tweeling werd in juli vorig jaar door Guinness World Records erkend als oudste mannelijke tweeling die nog in leven is. De oudste tweelingbroers ooit waren de Amerikaanse Glen en Dale Moyer, die in 1895 geboren werden en samen 105 jaar oud werden. Binnen twee jaar kunnen de broers Langerock dus het record breken, maar daar liggen ze niet wakker van. 'Toen we 85 waren, vertelde de dokter dat we niet moesten denken dat we 100 jaar zouden worden', zegt Paulus. 'We hebben eigenlijk nooit veel gedaan voor onze gezondheid', zei hij vorig jaar aan RTL. 'Soms kraakten we op één avond een hele fles whiskey met z'n tweetjes, van 17 uur tot 2 uur 's nachts.'Genieten van het leven. Dat is hun motto, al is de whiskey verleden tijd. 'Ze drinken wel nog alle dagen een glaasje Bordeaux', bevestigt het personeel van woonzorgcentrum Ter Venne.Naar eigen zeggen hebben de broers hun lange leven te danken aan dat dagelijkse glaasje wijn, maar ook aan lichte maaltijden en geen vrouwen achterna zitten. Andere geheimen voor een gezond en lang leven, volgens de broers, zijn hard werken en punctueel zijn. Ze staan erop om elke dag piekfijn uitgedost voor de dag te komen.De broers, die allebei een carrière in de magistratuur achter de rug hebben, leven bovendien al het grootste deel van hun leven samen en wijken amper van elkaars zij. Zo zijn ze nooit getrouwd geweest (de broers keurden elkaars vriendinnen steeds af) en delen ze een kamer in het rusthuis waar ze verblijven. 'Paulus is mijn beste vriend, we zijn altijd samen', aldus Pieter. 'Ik vertrouw niemand anders.' (TE)