Opnieuw meer dan duizend coronapatiënten in ziekenhuizen

© belga

In de Belgische ziekenhuizen liggen opnieuw meer dan duizend mensen die besmet zijn met het coronavirus. Zo goed als alle parameters zitten in de lift, met uitzondering van het aantal overlijdens. Dat blijkt dinsdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Van 29 november tot 5 december werden elke dag gemiddeld 76,6 mensen wegens covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, een toename op weekbasis met 22 procent. Er liggen op dit moment 1.120 mensen met een coronabesmetting in de ziekenhuizen (+28 procent), van wie 60 op intensieve zorg (+33 procent).

Tussen 26 november en 2 december werden dagelijks gemiddeld 1.152 besmettingen vastgesteld, een stijging met 23 procent op weekbasis. In die periode werden dagelijks ook ongeveer 7.394 tests afgenomen (+12 procent), waarvan zowat 16,6 procent positief bleek. 

Dagelijks overlijden intussen nog gemiddeld 2,9 mensen aan de gevolgen van een infectie. Dat is dan weer een daling met 23 procent. Sinds het begin van de pandemie bezweken in ons land al 33.086 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. 

Het reproductiegetal, dat aangeeft in welke mate de epidemie zich verspreidt, ligt momenteel op 1,12. Een getal boven de 1 betekent dat de pandemie in kracht toeneemt.

Partner Content