Voortaan kunnen kinderen van wie de ouders kampen met psychische problemen of een verslaving terecht op een nieuw onlineplatform: ikmaakdeklik.be. De site is een initiatief van de vzw huishouden.

Het onlineproject heeft als doel om meer kinderen van ouders met psychische problemen vroegtijdig de weg te laten vinden naar informatie, lotgenoten en partners in de hulp.

Kinderen van ouders met psychische problemen vormen een grote risicogroep binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tot 70 procent van deze doelgroep krijgt te maken met ernstige problemen op lange termijn. Dat gaat over het zelf ontwikkelen van een stoornis over moeilijkheden op school tot gedragsproblemen, aldus de vzw. (Belga/AVE)

Voortaan kunnen kinderen van wie de ouders kampen met psychische problemen of een verslaving terecht op een nieuw onlineplatform: ikmaakdeklik.be. De site is een initiatief van de vzw huishouden.Het onlineproject heeft als doel om meer kinderen van ouders met psychische problemen vroegtijdig de weg te laten vinden naar informatie, lotgenoten en partners in de hulp. Kinderen van ouders met psychische problemen vormen een grote risicogroep binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tot 70 procent van deze doelgroep krijgt te maken met ernstige problemen op lange termijn. Dat gaat over het zelf ontwikkelen van een stoornis over moeilijkheden op school tot gedragsproblemen, aldus de vzw. (Belga/AVE)