Voormalig burgemeester Michael Bloomberg kondigde twee jaar geleden een verbod aan op de verkoop van grote bekers (meer dan 47 centiliter) cola en andere suikerrijke frisdranken aan in onder meer (fastfood)restaurants, bioscopen en stadion.

Net voordat de maatregel in maart 2013 in voege zou treden, werd hij door een rechter naar de prullenbak verwezen. De rechter noemde het een "arbitraire" en "wispelturige" maatregel, omdat bepaalde calorierijke dranken niet verboden werden en omdat het verbod niet zou gelden in bijvoorbeeld supermarkten. In juli 2013 sprak een lokaal hof van beroep zich in dezelfde zin uit.

De nieuwe burgemeester van New York, Bill de Blasio, had beloofd de beroepsprocedure voort te zetten, en woensdag voegden de advocaten van de stad de daad bij het woord. Het hof van beroep van de staat New York zou binnen één tot drie maanden een oordeel vellen. (Belga/TV)

Voormalig burgemeester Michael Bloomberg kondigde twee jaar geleden een verbod aan op de verkoop van grote bekers (meer dan 47 centiliter) cola en andere suikerrijke frisdranken aan in onder meer (fastfood)restaurants, bioscopen en stadion. Net voordat de maatregel in maart 2013 in voege zou treden, werd hij door een rechter naar de prullenbak verwezen. De rechter noemde het een "arbitraire" en "wispelturige" maatregel, omdat bepaalde calorierijke dranken niet verboden werden en omdat het verbod niet zou gelden in bijvoorbeeld supermarkten. In juli 2013 sprak een lokaal hof van beroep zich in dezelfde zin uit.De nieuwe burgemeester van New York, Bill de Blasio, had beloofd de beroepsprocedure voort te zetten, en woensdag voegden de advocaten van de stad de daad bij het woord. Het hof van beroep van de staat New York zou binnen één tot drie maanden een oordeel vellen. (Belga/TV)