Na baard voor een regering, de snor tegen prostaatkanker (video)

De internationale campagne Movember, een samentrekking van ‘moustache’ en november’, wil met snorren sensibiliseren en fondsen werven tegen prostaatkanker.

De geëngageerde snorren van Movember sierden voor het eerst Australische bovenlippen. In 2003 haalde mannelijk Australië 120 miljoen dollar op, door een snor te laten groeien en zich daarvoor te laten sponsoren. Dat geld wordt gebruikt in de strijd tegen prostaatkanker.

België krijgt nu voor het eerst ook een door Movember uitgeroepen ‘snorrenseizoen’.

De actievoerders, de zogenaamde Mo Brothers, (er zijn ook Mo Sistas, die dan vooral als geldschieters en medebedenksters van campagnes opdraven) van Movember Belgium schrijven op hun website dat de gezondheid van mannen vaak genegeerd wordt, en dat zij daar iets willen aan doen. Movember is ook te vinden op Facebook en YouTube, waar onder andere Hulk Hogan de mannen oproept “een kampioen” te zijn, “niet op te geven” en een snor te laten groeien. (SD)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content