Volgens twee Amerikaanse experts die de Huffington Post sprak, moeten vooral vrouwen die gevoelig zijn voor vaginale infecties en infecties aan de urinewegen, opletten met de pikante lingerie.

Zo zijn de meeste stringetjes van synthetisch materiaal en niet van goed ademend katoen gemaakt, waardoor het vocht nergens heen kan. Dat kan leiden tot infecties.

Daarenboven wordt de vulva door het kleine, voortdurend verschuivende stofje, makkelijker blootgesteld aan het bovengoed zoals een skinny jeans die op zijn beurt meestal ook niet van goed ademend katoen is, waardoor je dus opnieuw een vochtige omgeving creëert.

Huidwondjes

Een derde probleem is volgens de twee Amerikaanse dokters dat het weinig verhullende ondergoed de neiging heeft om heen en weer te schuiven waardoor bacteriën mogelijk van de ene plaats naar de andere kunnen vervoerd worden. Op die manier kan de E.coli-bacterie, een bacterie die vaak voorkomt in de darmen, makkelijk in de vagina of urinebuis terechtkomen en infecties veroorzaken.

Strings zijn bovendien niet alleen de oorzaak van inwendige infecties ook oppervlakkige huidwondjes zijn te wijten aan het sexy ondergoed. Door het voortdurend schuren tegen de huid kunnen immers schrale plekjes ontstaan op de huid.

Toch benadrukken de experts dat strings over het algemeen perfect veilig zijn. Mogelijk verhogen ze enigszins het risico op een infectie bij gevoelige vrouwen, maar als je katoenen strings draagt en er een goede hygiëne op nahoudt, is er meestal geen probleem. (TE)

Volgens twee Amerikaanse experts die de Huffington Post sprak, moeten vooral vrouwen die gevoelig zijn voor vaginale infecties en infecties aan de urinewegen, opletten met de pikante lingerie. Zo zijn de meeste stringetjes van synthetisch materiaal en niet van goed ademend katoen gemaakt, waardoor het vocht nergens heen kan. Dat kan leiden tot infecties. Daarenboven wordt de vulva door het kleine, voortdurend verschuivende stofje, makkelijker blootgesteld aan het bovengoed zoals een skinny jeans die op zijn beurt meestal ook niet van goed ademend katoen is, waardoor je dus opnieuw een vochtige omgeving creëert. Een derde probleem is volgens de twee Amerikaanse dokters dat het weinig verhullende ondergoed de neiging heeft om heen en weer te schuiven waardoor bacteriën mogelijk van de ene plaats naar de andere kunnen vervoerd worden. Op die manier kan de E.coli-bacterie, een bacterie die vaak voorkomt in de darmen, makkelijk in de vagina of urinebuis terechtkomen en infecties veroorzaken. Strings zijn bovendien niet alleen de oorzaak van inwendige infecties ook oppervlakkige huidwondjes zijn te wijten aan het sexy ondergoed. Door het voortdurend schuren tegen de huid kunnen immers schrale plekjes ontstaan op de huid. Toch benadrukken de experts dat strings over het algemeen perfect veilig zijn. Mogelijk verhogen ze enigszins het risico op een infectie bij gevoelige vrouwen, maar als je katoenen strings draagt en er een goede hygiëne op nahoudt, is er meestal geen probleem. (TE)