Trainingen in de meditatietechniek mindfulness beschermen jongeren tegen psychische problemen. Dat blijkt uit een pas afgerond onderzoek van de KU Leuven, zo bericht De Standaard.

Psycholoog Filip Raes voerde de voorbije jaar onderzoek uit bij vierhonderd Vlaamse leerlingen uit het middelbaar onderwijs. De Standaard schrijft dat al langer wetenschappelijk was aangetoond dat volwassenen minder risico lopen op herval na mindfulnes. Nu blijkt dat mindfulnes ook effect heeft op jongeren, zowel preventief als genezend.

Het nieuwe onderzoek - volgens mindfulnesstrainer David Dewulf het eerste ter wereld van deze omvang - wodt pas officieel in het najaar voorgesteld. Dewulf pleit ervoor om mindfulness in te voeren in alle middelbare scholen. Minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen wil alvast de mogelijkheden van mindfulnes verder onderzoeken. (Belga/RDM)

Trainingen in de meditatietechniek mindfulness beschermen jongeren tegen psychische problemen. Dat blijkt uit een pas afgerond onderzoek van de KU Leuven, zo bericht De Standaard. Psycholoog Filip Raes voerde de voorbije jaar onderzoek uit bij vierhonderd Vlaamse leerlingen uit het middelbaar onderwijs. De Standaard schrijft dat al langer wetenschappelijk was aangetoond dat volwassenen minder risico lopen op herval na mindfulnes. Nu blijkt dat mindfulnes ook effect heeft op jongeren, zowel preventief als genezend. Het nieuwe onderzoek - volgens mindfulnesstrainer David Dewulf het eerste ter wereld van deze omvang - wodt pas officieel in het najaar voorgesteld. Dewulf pleit ervoor om mindfulness in te voeren in alle middelbare scholen. Minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen wil alvast de mogelijkheden van mindfulnes verder onderzoeken. (Belga/RDM)