Dat beweren toch onderzoekers van de Harvard School of Public Health.

De onderzoekers publiceerden de resultaten van een epidemiologisch onderzoek in het gezaghebbende tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascualr Biology.

Uit dat onderzoek - dat in het totaal bijna 90.000 burgers volgde - blijkt dat mensen met bloedgroep AB een opvallend hoger risico op een cardiovasculair accident lopen.

Patiënten met bloedgroep B hebben ook een verhoogde kans, maar die is relatief kleiner (+11%) en wie met bloedgroep A door het leven gaat, loopt 5 procent meer kans op een coronaire vaatziekte.

Een van de redenen van dat verhoogde risico kan de hogere bloedconcentratie LDL-cholesterol zijn, iets wat nu al bewezen is voor mensen met bloedgroep A. Die zorgt ervoor dat de aders dichtslibben. (DDP)

Dat beweren toch onderzoekers van de Harvard School of Public Health. De onderzoekers publiceerden de resultaten van een epidemiologisch onderzoek in het gezaghebbende tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascualr Biology. Uit dat onderzoek - dat in het totaal bijna 90.000 burgers volgde - blijkt dat mensen met bloedgroep AB een opvallend hoger risico op een cardiovasculair accident lopen. Patiënten met bloedgroep B hebben ook een verhoogde kans, maar die is relatief kleiner (+11%) en wie met bloedgroep A door het leven gaat, loopt 5 procent meer kans op een coronaire vaatziekte.Een van de redenen van dat verhoogde risico kan de hogere bloedconcentratie LDL-cholesterol zijn, iets wat nu al bewezen is voor mensen met bloedgroep A. Die zorgt ervoor dat de aders dichtslibben. (DDP)