Onlangs kreeg ik in Egypte de unieke kans om over de piramiden van Gizeh te vliegen, de oudste van de zeven wonderen van de oude wereld. En het enige dat grotendeels intact is gebleven. Na vijf jaar voorbereiding en onderhandelen, onder andere met de lokale regering, kwam een droom uit.

Bij zo'n project komt sowieso veel stress kijken, ook al ben je tot in de puntjes getraind en voorbereid.

Door de jaren heen gaf meditatie mij een houvast om extreem geconcentreerd te blijven tijdens een groot project. Het doel is om zoveel mogelijk bewust te zijn van het heden en om afdwalen naar het verleden of de toekomst te vermijden.

Angst bestaat eigenlijk alleen in het verleden. En misschien nog meer in de toekomst. Door je extreem te focussen op het moment zelf, vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, maar het vermindert je angst om te falen.

Meditatie heeft lang een twijfelachtige reputatie gehad. Maar wist u dat de Samurai meditatie beoefenden om hun vijand effectiever te kunnen bestrijden (lees: doden)? Dat deden kamikazepiloten ook.

Meditatie verbetert de prefrontale cortex, vermoedelijk worden meer connecties gemaakt tussen neuronen en worden ook de bloedvaten gestimuleerd.

Vandaag de dag zoeken onder andere topmanagers en profatleten hun heil in dezelfde methoden die Boeddhistische monniken beoefenen op zoek naar spirituele verlichting.

Ikzelf mediteer ook heel intensief. Het geeft me niet alleen een goed gevoel, maar bezorgt me een concurrentievoordeel en brengt me tijdens een extreme prestatie in de juiste flow. In mijn sport is die juiste flow, net als voor ninja's, een kwestie van overleven.

Als High Performance Coach help ik innovators en game changers om betere inzichten te krijgen. Het 'nu' is dé basis om in het juiste ritme te komen en zo het beste van jezelf te kunnen geven. Het gaat over de mogelijkheid om optimaal te presteren; zonder je zorgen te maken over wat zopas gebeurde of wat nog kan gebeuren.

Onlangs kreeg ik in Egypte de unieke kans om over de piramiden van Gizeh te vliegen, de oudste van de zeven wonderen van de oude wereld. En het enige dat grotendeels intact is gebleven. Na vijf jaar voorbereiding en onderhandelen, onder andere met de lokale regering, kwam een droom uit.Bij zo'n project komt sowieso veel stress kijken, ook al ben je tot in de puntjes getraind en voorbereid.Door de jaren heen gaf meditatie mij een houvast om extreem geconcentreerd te blijven tijdens een groot project. Het doel is om zoveel mogelijk bewust te zijn van het heden en om afdwalen naar het verleden of de toekomst te vermijden.Angst bestaat eigenlijk alleen in het verleden. En misschien nog meer in de toekomst. Door je extreem te focussen op het moment zelf, vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, maar het vermindert je angst om te falen.Meditatie heeft lang een twijfelachtige reputatie gehad. Maar wist u dat de Samurai meditatie beoefenden om hun vijand effectiever te kunnen bestrijden (lees: doden)? Dat deden kamikazepiloten ook. Meditatie verbetert de prefrontale cortex, vermoedelijk worden meer connecties gemaakt tussen neuronen en worden ook de bloedvaten gestimuleerd.Vandaag de dag zoeken onder andere topmanagers en profatleten hun heil in dezelfde methoden die Boeddhistische monniken beoefenen op zoek naar spirituele verlichting.Ikzelf mediteer ook heel intensief. Het geeft me niet alleen een goed gevoel, maar bezorgt me een concurrentievoordeel en brengt me tijdens een extreme prestatie in de juiste flow. In mijn sport is die juiste flow, net als voor ninja's, een kwestie van overleven.Als High Performance Coach help ik innovators en game changers om betere inzichten te krijgen. Het 'nu' is dé basis om in het juiste ritme te komen en zo het beste van jezelf te kunnen geven. Het gaat over de mogelijkheid om optimaal te presteren; zonder je zorgen te maken over wat zopas gebeurde of wat nog kan gebeuren.