"De meest succesvolle school ter wereld", noemt Dr. Ashley Deans zijn Maharishi School. Kinderen leren er de transcendente meditatietechniek, die effectief zou zijn voor de vermindering van stress en de ontwikkeling van hun volledige hersenpotentieel.

De Canadees was in België om scholen ervan te overtuigen de techniek toe te passen.

Kinderen volgen 15 minuten transcendente meditatie voor de les begint en nog eens een kwartier voor ze naar huis gaan. "Hierdoor verminderen alle symptomen van stress of geweld", verdedigt Deans zijn methode.

Kinderen van de Maharishi scholen scoren volgens Deans in de top 1% van de Verenigde Staten op academische tests en winnen een groot aantal competities. "Terwijl wij alle kinderen toelaten in onze scholen, niet enkel de slimsten", zegt Deans.

Opleiding van 5 maanden Het onderwijssysteem van Deans wordt intussen in 700 scholen overal ter wereld gebruikt. "Er hebben ook al een paar Belgische scholen interesse getoond", zegt Stijn Vandenbosch, directeur van het Comité voor Stressvrije Scholen.

Wat dat zal kosten, hangt af van het aantal leerlingen volgens Deans. "Maar reken op 2 voltijdse jobs die nodig zijn om het project te introduceren. Ook leraars die al in de school werken, kunnen de transcendente meditatietechniek geven na een opleiding van 5 maanden."

Hollywoodregisseur David Lynch was onder de indruk van het systeem en richtte de David Lynch Foundation op. "Met die organisatie zouden we een project in België kunnen financieren", aldus Vandenbosch. (Belga/TE)

"De meest succesvolle school ter wereld", noemt Dr. Ashley Deans zijn Maharishi School. Kinderen leren er de transcendente meditatietechniek, die effectief zou zijn voor de vermindering van stress en de ontwikkeling van hun volledige hersenpotentieel. De Canadees was in België om scholen ervan te overtuigen de techniek toe te passen. Kinderen volgen 15 minuten transcendente meditatie voor de les begint en nog eens een kwartier voor ze naar huis gaan. "Hierdoor verminderen alle symptomen van stress of geweld", verdedigt Deans zijn methode. Kinderen van de Maharishi scholen scoren volgens Deans in de top 1% van de Verenigde Staten op academische tests en winnen een groot aantal competities. "Terwijl wij alle kinderen toelaten in onze scholen, niet enkel de slimsten", zegt Deans. Opleiding van 5 maanden Het onderwijssysteem van Deans wordt intussen in 700 scholen overal ter wereld gebruikt. "Er hebben ook al een paar Belgische scholen interesse getoond", zegt Stijn Vandenbosch, directeur van het Comité voor Stressvrije Scholen. Wat dat zal kosten, hangt af van het aantal leerlingen volgens Deans. "Maar reken op 2 voltijdse jobs die nodig zijn om het project te introduceren. Ook leraars die al in de school werken, kunnen de transcendente meditatietechniek geven na een opleiding van 5 maanden." Hollywoodregisseur David Lynch was onder de indruk van het systeem en richtte de David Lynch Foundation op. "Met die organisatie zouden we een project in België kunnen financieren", aldus Vandenbosch. (Belga/TE)