Het gebeurt almaar vaker dat kankerpatiënten op zoek zijn naar individuele steun en opvang. Vooral patiënten met financiële problemen, mensen met weinig opvang van familieleden en kwetsbare jongeren hebben dikwijls behoefte aan extra zorg. Zulke patiënten kunnen een beroep doen op de hulp van vrijwilligers.

Een luisterend oor

De vrijwilligers staan de kankerpatiënten bij in moeilijke momenten. Ze zorgen voor opvang op de diensten oncologie, radiotherapie en in de dagziekenhuizen. Ze nemen daarbij niet de taken van artsen of verplegers over, maar ze bieden gewoon een luisterend oor.

In de regio Leuven is de Vlaamse Liga tegen Kanker op zoek naar vrijwilligers. Vanaf de maand november organiseert de Kankerliga basisopleidingen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van de Liga of op het nummer 070 22 55 25. (YD)

Het gebeurt almaar vaker dat kankerpatiënten op zoek zijn naar individuele steun en opvang. Vooral patiënten met financiële problemen, mensen met weinig opvang van familieleden en kwetsbare jongeren hebben dikwijls behoefte aan extra zorg. Zulke patiënten kunnen een beroep doen op de hulp van vrijwilligers.De vrijwilligers staan de kankerpatiënten bij in moeilijke momenten. Ze zorgen voor opvang op de diensten oncologie, radiotherapie en in de dagziekenhuizen. Ze nemen daarbij niet de taken van artsen of verplegers over, maar ze bieden gewoon een luisterend oor.In de regio Leuven is de Vlaamse Liga tegen Kanker op zoek naar vrijwilligers. Vanaf de maand november organiseert de Kankerliga basisopleidingen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van de Liga of op het nummer 070 22 55 25. (YD)