Heb je zin om deel te nemen aan een flashmob en tegelijk wat praktijk op te steken over hartreanimatie? Kom dan morgen 16 oktober naar een korte cursus hart in het Centraal Station in Brussel. De Belgische Reanimatieraad en de Belgische Cardiologische Liga hopen daar om 7u30 duizend vrijwilligers bijeen te brengen voor een flashmob.

1.000, want dat is ongeveer het aantal mensen dat er in Europa elke dag opnieuw overlijdt aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis.

Om 7u30 krijgt iedereen die wil meedoen een korte uitleg. Je hoeft niets te kennen of te kunnen. Om 8u00 gaat alles van start. Iedereen legt zich neer op de grond waarna studenten van de Erasmus Hogeschool en de Vrije Universiteit Brussel een dans-act brengen: "jouw handen kunnen levens redden".

Na de succesvolle reanimatie staat iedereen weer op. Enkele minuten later volgt een instructieve toelichting: "het hart opstarten in 4 eenvoudige stappen".

Elke deelnemer krijgt na het afsluiten van de actie een aandenken. Ben je morgenvroeg in de buurt van het Centraal Station? Niet twijfelen. Doen! (JE)

Heb je zin om deel te nemen aan een flashmob en tegelijk wat praktijk op te steken over hartreanimatie? Kom dan morgen 16 oktober naar een korte cursus hart in het Centraal Station in Brussel. De Belgische Reanimatieraad en de Belgische Cardiologische Liga hopen daar om 7u30 duizend vrijwilligers bijeen te brengen voor een flashmob. 1.000, want dat is ongeveer het aantal mensen dat er in Europa elke dag opnieuw overlijdt aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Om 7u30 krijgt iedereen die wil meedoen een korte uitleg. Je hoeft niets te kennen of te kunnen. Om 8u00 gaat alles van start. Iedereen legt zich neer op de grond waarna studenten van de Erasmus Hogeschool en de Vrije Universiteit Brussel een dans-act brengen: "jouw handen kunnen levens redden". Na de succesvolle reanimatie staat iedereen weer op. Enkele minuten later volgt een instructieve toelichting: "het hart opstarten in 4 eenvoudige stappen". Elke deelnemer krijgt na het afsluiten van de actie een aandenken. Ben je morgenvroeg in de buurt van het Centraal Station? Niet twijfelen. Doen! (JE)