Is het dieet van Nathalie Meskens een goed plan?

Nathalie Meskens © vtm

Actrice Nathalie Meskens is opvallend slanker geworden sinds ze aan sport doet en een intolerantietest liet uitvoeren en dus bepaalde voedingsgroepen mijdt. Experts waarschuwen echter voor deze eliminatiediëten.

Voedingsspecialisten staan kritisch tegenover de eliminatiediëten die de laatste tijd gepromoot worden. Actrice Nathalie Meskens bijvoorbeeld, is opvallend slanker geworden sinds ze aan sport doet en minder dingen eet wat haar lichaam moeilijker verteert – zoals brood en pasta. Ze liet daarvoor een intolerantietest uitvoeren. Voor haar werkt dat misschien, zeggen experts, maar lang niet voor iedereen.

Eliminatiediëten worden niet meteen geassocieerd met afvallen of bijkomen, stellen specialisten. Ze zorgen wel voor een minder opgeblazen gevoel, een betere werking van de darmen en dus meer comfort. Het feit dat je brood, pasta, koekjes en gebak schrapt, betekent gewoon dat je minder kilocalorieën binnenkrijgt. Maar het nodeloos schrappen van voedingsstoffen kan ook tot tekorten leiden. Gezond en gevarieerd eten is dus de boodschap. (TE)

Partner Content