Dat blijkt uit nieuw Nederlands en Brits onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Onderzoekers van het Amsterdam UMC en Wellcome Sanger Instute in Cambridge kwamen tot die conclusie. Zij gebruikten bloedmonsters van 77 kinderen die niet waren gevaccineerd en het virus kregen. Uit de resultaten blijkt dat het mazelenvirus 11 tot 73 procent van alle antistoffen wegvaagt.

Het mazelenvirus heeft daarmee dus grote invloed op het immuunsysteem. De onderzoekers ontdekten dat vooral 'geheugencellen' worden gewist. Die cellen maakt het lichaam aan na een infectie en gebruikt die later opnieuw, om een nieuwe infectie te lijf te gaan. Doordat het mazelenvirus veel van die geheugencellen 'wist', kan het lichaam ziektes minder goed bestrijden.

Dat blijkt uit nieuw Nederlands en Brits onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science.Onderzoekers van het Amsterdam UMC en Wellcome Sanger Instute in Cambridge kwamen tot die conclusie. Zij gebruikten bloedmonsters van 77 kinderen die niet waren gevaccineerd en het virus kregen. Uit de resultaten blijkt dat het mazelenvirus 11 tot 73 procent van alle antistoffen wegvaagt. Het mazelenvirus heeft daarmee dus grote invloed op het immuunsysteem. De onderzoekers ontdekten dat vooral 'geheugencellen' worden gewist. Die cellen maakt het lichaam aan na een infectie en gebruikt die later opnieuw, om een nieuwe infectie te lijf te gaan. Doordat het mazelenvirus veel van die geheugencellen 'wist', kan het lichaam ziektes minder goed bestrijden.