In beeld: op van de stress? Laat jezelf opsluiten

© REUTERS/Kim Hong-Ji

Sinds 2013 kunnen overspannen Zuid-Koreaanse werknemers en studenten zichzelf tijdelijk naar de ‘gevangenis’ sturen om te ontsnappen aan de dagelijkse stress van het leven. Al meer dan 2000 mensen gingen de uitdaging aan. De regels zijn erg strikt. Mobiele telefoons en klokken zijn verboden. Het enige wat de inwoners mogen hebben is een blauw gevangenisplunje, een yogamatje, een theeset, een pen en een schriftje. Ze slapen op de grond, in hun cel is een klein toiletje en geen spiegel.

‘Deze gevangenis geeft me een gevoel van vrijheid’, zegt de 28-jarige Park Hye-ri, die 90 dollar betaalde om 24 uur afgezonderd in een cel te mogen zitten. ‘Ik zou hier eigenlijk niet mogen zijn, want ik heb te veel werk. Maar ik heb beslist om even op de pauzeknop te drukken voor een beter leven.’

Op het einde van hun verblijk zeggen veel mensen: ‘Dit is geen gevangenis, de echte gevangenis is waar we naar terugkeren.’ Zuid-Koreanen werkten in 2017 gemiddeld 2024 uur, het derde meeste na Mexico en Costa Rica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content