Een en ander staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Huisartsen mogen enkel medicamenten voorschrijven voor een behandeling die door een kinder- of jeugdpsychiater is gestart. Dan nog is een jaarlijkse controle bij de specialist aanbevolen.

In 2011 werden in ons land 894.000 verpakkingen methylfenidaat - beter bekend onder de merknamen Rilatine en Concerta - verkocht. Slechts 495.269 verpakkingen werden terugbetaald, wat erop wijst dat ze allicht niet werden voorgeschreven door een specialist. (Belga/TV)

Een en ander staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Huisartsen mogen enkel medicamenten voorschrijven voor een behandeling die door een kinder- of jeugdpsychiater is gestart. Dan nog is een jaarlijkse controle bij de specialist aanbevolen. In 2011 werden in ons land 894.000 verpakkingen methylfenidaat - beter bekend onder de merknamen Rilatine en Concerta - verkocht. Slechts 495.269 verpakkingen werden terugbetaald, wat erop wijst dat ze allicht niet werden voorgeschreven door een specialist. (Belga/TV)