Het onderzoek kwam tot stand omdat er volgens de vorige minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, een "antimelk - en antizuiveldiscours" aanwezig was in België.

De HGR liet donderdag in een persmededeling weten dat er geen wetenschappelijke bewijzen zijn om te concluderen dat melk- en zuivelproducten niet thuishoren in het gezonde voedingsmodel. "Op basis van de beschikbare literatuur zijn er met andere woorden geen argumenten om te besluiten dat de communicatie rond gezonde voeding aan melk- en zuivelproducten een beschermend effect zou kunnen toedichten ten aanzien van borstkanker."

"Daarnaast zijn er ook geen argumenten om te besluiten dat melk- en zuivelproducten kunnen voorgesteld worden als een groep van voedingsmiddelen die een rol zou spelen in de promotie van borstkanker", luidt de conclusie van de HGR. Bij de huidige minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, hebben ze akte genomen van deze conclusie en gaan ze bijgevolg geen actie ondernemen. (Belga/MVM)

Het onderzoek kwam tot stand omdat er volgens de vorige minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, een "antimelk - en antizuiveldiscours" aanwezig was in België.De HGR liet donderdag in een persmededeling weten dat er geen wetenschappelijke bewijzen zijn om te concluderen dat melk- en zuivelproducten niet thuishoren in het gezonde voedingsmodel. "Op basis van de beschikbare literatuur zijn er met andere woorden geen argumenten om te besluiten dat de communicatie rond gezonde voeding aan melk- en zuivelproducten een beschermend effect zou kunnen toedichten ten aanzien van borstkanker." "Daarnaast zijn er ook geen argumenten om te besluiten dat melk- en zuivelproducten kunnen voorgesteld worden als een groep van voedingsmiddelen die een rol zou spelen in de promotie van borstkanker", luidt de conclusie van de HGR. Bij de huidige minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, hebben ze akte genomen van deze conclusie en gaan ze bijgevolg geen actie ondernemen. (Belga/MVM)