Helpt een magneet tegen menopauze-klachten?

Marleen Finoulst
Marleen Finoulst Hoofdredacteur Bodytalk en arts

Magneten spreken tot de verbeelding wegens de onzichtbare krachten die ze uitoefenen.

Helpt een magneet tegen menopauze-klachten?
© ILLUSTRATIE WWW.MELLON.BE

Last van de overgang? Hormonaal uit evenwicht? De LadyCare is een magnetisch hulpmiddel dat je discreet in je slip aanbrengt en je symptomen vermindert of zelfs helemaal doet verdwijnen. De symptomen die hier bedoeld worden zijn opvliegers, neerslachtigheid, verminderde zin in seks, slaapproblemen, gevoelige borsten, vaginale droogte, enzovoort. Het magneetje, online te koop voor een schappelijke prijs van ongeveer 55 euro, belooft forse verbetering. Zeven op de tien vrouwen voelen zich volgens de verkopers van de magneet herboren. Hoe langer ze het dragen, hoe beter de ervaringen.

De LadyCare-magneet is slechts 1 vorm van magneettherapie. Magneten spreken tot de verbeelding wegens de onzichtbare krachten die ze uitoefenen. Daarom zijn ze in trek bij pseudogenezers. Goedgelovige mensen denken dat de krachten goed zijn voor de gezondheid, maar daar is, ondanks heel wat onderzoek, nooit iets van aangetoond.

Nog twijfels? Probeer dan onze tip: bevestig een willekeurige magneet van je koelkast of prikbord in je slip en wacht af. Heeft het een impact op je overgangsklachten, dan kun je je geld alvast sparen.

Partner Content