Te veel levensverhalen gaan verloren, schrijven intiatiefnemers Karolien Emmers en Sarah Callens in een persbericht. Toch hebben mensen nood aan een platform waar ze in alle rust verhalen kunnen posten over wat hen dierbaar is, zonder daarbij in oppervlakkigheid te vallen. Zonder likes en tweets.

Daarom bedachten ze het webportaal www.hellomydear.be. Bedoeling is mensen de mogelijkheid bieden een levensverhaal te reconstrueren van een dierbare overledene of van zichzelf. Zo schrijft iemand het verhaal van zijn overleden ouders bedoeld voor zijn nog jonge kinderen. Opdat ze zich een beeld zouden kunnen van hun grootouders, hoe ze er uitzagen, hoe ze dachten, hoe ze leefden.

De zeer gebruiksvriendelijke website biedt diverse hulpmiddelen: je kan foto's en filmpjes opladen of familieleden en vrienden uitnodigen om je verhaal aan te vullen of beeldmateriaal toe te voegen. Vroeger werden dergelijke verhalen en familiegebeurtenissen verteld op familiefeesten of zondagse diners bij de grootouders of ouders. Die tradities vallen steeds meer weg en daar willen Emmers en Callens iets tegenover stellen. Wie informatie post, bepaalt zelf wie inzage krijgt in de verhalen. (MF)

Te veel levensverhalen gaan verloren, schrijven intiatiefnemers Karolien Emmers en Sarah Callens in een persbericht. Toch hebben mensen nood aan een platform waar ze in alle rust verhalen kunnen posten over wat hen dierbaar is, zonder daarbij in oppervlakkigheid te vallen. Zonder likes en tweets. Daarom bedachten ze het webportaal www.hellomydear.be. Bedoeling is mensen de mogelijkheid bieden een levensverhaal te reconstrueren van een dierbare overledene of van zichzelf. Zo schrijft iemand het verhaal van zijn overleden ouders bedoeld voor zijn nog jonge kinderen. Opdat ze zich een beeld zouden kunnen van hun grootouders, hoe ze er uitzagen, hoe ze dachten, hoe ze leefden. De zeer gebruiksvriendelijke website biedt diverse hulpmiddelen: je kan foto's en filmpjes opladen of familieleden en vrienden uitnodigen om je verhaal aan te vullen of beeldmateriaal toe te voegen. Vroeger werden dergelijke verhalen en familiegebeurtenissen verteld op familiefeesten of zondagse diners bij de grootouders of ouders. Die tradities vallen steeds meer weg en daar willen Emmers en Callens iets tegenover stellen. Wie informatie post, bepaalt zelf wie inzage krijgt in de verhalen. (MF)