Dat blijkt uit een publicatie in het Amerikaanse vakblad Science Translational Medicine.

Bij Alzheimer en Parkinson vullen de hersenen zich met schadelijke eiwitten, waardoor de zenuwcellen afsterven en de hersenfunctie degradeert.

Het team van de universiteiten van Nottingham en Leicester ontdekte een chemische stof die dat proces tegengaat bij muizen met de ziekte van Prion, een aandoening die eenzelfde mechanisme heeft als Alzheimer en Parkinson.

Nog niet voor meteen

"De resultaten van het onderzoek betekenen nog niet dat er meteen een geneesmiddel voor mensen in de winkel zal liggen", zegt teamleider Giovanna Mallucci van de universiteit van Leicester, "temeer omdat er ernstige bijwerkingen zijn, maar het betekent wel dat er een reële mogelijkheid bestaat om behandelingen te ontwikkelen tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson". (Belga/TE)

Dat blijkt uit een publicatie in het Amerikaanse vakblad Science Translational Medicine. Bij Alzheimer en Parkinson vullen de hersenen zich met schadelijke eiwitten, waardoor de zenuwcellen afsterven en de hersenfunctie degradeert.Het team van de universiteiten van Nottingham en Leicester ontdekte een chemische stof die dat proces tegengaat bij muizen met de ziekte van Prion, een aandoening die eenzelfde mechanisme heeft als Alzheimer en Parkinson."De resultaten van het onderzoek betekenen nog niet dat er meteen een geneesmiddel voor mensen in de winkel zal liggen", zegt teamleider Giovanna Mallucci van de universiteit van Leicester, "temeer omdat er ernstige bijwerkingen zijn, maar het betekent wel dat er een reële mogelijkheid bestaat om behandelingen te ontwikkelen tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson". (Belga/TE)