Griepepidemie wordt steeds intenser

© iStock

De griep is aan een opmars bezig in ons land. Ook zijn er veel gevallen van sinusitis, faryngitis, bronchitis en oorontstekingen.

De griepepidemie in ons land is nog niet gaan liggen. Het aantal consultaties voor griepsymptomen is integendeel nog verder gestegen, tot 648 personen per 100.000 inwoners, zo meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) woensdag. De intensiteit van de epidemie wordt nu niet langer als ‘laag’, maar als ‘matig’ beschouwd.

Tussen 23 en 29 januari zijn er per 100.000 inwoners 648 naar de huisarts getrokken met griepsymtomen. Het gaat daarbij om mensen van alle leeftijdsgroepen, meldt het WIV.

‘Blijf thuis!’

Ook voor de acute luchtweginfecties, zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontstekingen, is het aantal raadplegingen bij een huisarts voor alle leeftijdscategorieën vorige week toegenomen, meldt het Instituut.

De epidemische drempel van 140 raadplegingen per 100.000 inwoners werd drie weken geleden voor het eerst overschreden. Sindsdien is de griep aan een opmars bezig.

Het WIV raadt iedereen aan om zo snel mogelijk een huisarts te raadplegen bij griepsymptomen, en om thuis te blijven en overbodig contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden.

Partner Content