Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) luidt de griepepidemie in België officieel in. "Met 417 consultaties per 100.000 inwoners werd de epidemische drempel voor de griep gedurende twee opeenvolgende weken overschreden", klinkt het woensdag in een persbericht.

Het aantal consultaties bij een huisarts voor een griepaal syndroom nam tussen 1 en 7 februari nog fors toe, waardoor de griepactiviteit voor de tweede week op rij ruim boven de epidemische drempel bleef. 64 procent van de respiratoire stalen die op het WIV werden geanalyseerd, waren positief voor het griepvirus.

"Alle voorwaarden zijn nu vervuld om de griepepidemie in België officieel te kunnen inluiden", verklaart dr. Steven Van Gucht, viroloog op het WIV. De griepactiviteit zal waarschijnlijk in de komende weken blijven toenemen tot de epidemische piek bereikt wordt. De griepepidemie komt dit jaar relatief laat, aldus nog het WIV.

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) luidt de griepepidemie in België officieel in. "Met 417 consultaties per 100.000 inwoners werd de epidemische drempel voor de griep gedurende twee opeenvolgende weken overschreden", klinkt het woensdag in een persbericht.Het aantal consultaties bij een huisarts voor een griepaal syndroom nam tussen 1 en 7 februari nog fors toe, waardoor de griepactiviteit voor de tweede week op rij ruim boven de epidemische drempel bleef. 64 procent van de respiratoire stalen die op het WIV werden geanalyseerd, waren positief voor het griepvirus. "Alle voorwaarden zijn nu vervuld om de griepepidemie in België officieel te kunnen inluiden", verklaart dr. Steven Van Gucht, viroloog op het WIV. De griepactiviteit zal waarschijnlijk in de komende weken blijven toenemen tot de epidemische piek bereikt wordt. De griepepidemie komt dit jaar relatief laat, aldus nog het WIV.