Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft begin 2016 bijna 3 miljoen euro vrijgemaakt voor gezondheidscoaches, specifiek voor de kleine ondernemingen. Maar dat geld is door de bedrijfswereld nauwelijks benut. Amper 74 kmo's deden een beroep op een gezondheidscoach, waarvan slechts 24 kleine ondernemingen, meldt De Morgen.

Eén op de zes werkende Vlamingen loopt risico op, of lijdt aan een burn-out. Met dit cijfer voor ogen lanceerde Vandeurzen het project 'Gezond op de werkvloer'. Bedoeling was om binnen kleine bedrijven aan preventiebeleid te doen, zodat op lange termijn alsmaar meer ondernemingen een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid zouden hanteren.

De minister begrootte het project, waarvoor de aanvragen konden gebeuren vanaf eind 2017, op 2,8 miljoen euro tot eind 2019. Met dat geld moest een sensibiliseringscampagne op poten gezet worden én zouden er 42 gezondheidscoaches komen die op vraag van kleine ondernemingen advies geven op de werkvloer.

Het resultaat oogt na bijna twee jaar bijzonder mager. Amper 74 kmo's deden effectief beroep op een gezondheidscoach, waarvan slechts 24 kleine ondernemingen. Van de 2,8 miljoen werd tot dusver 258.525 euro effectief gebruikt. Waarvan amper 13.650 euro voor de gezondheidscoaches zelf, berekende het Vlaamse ABVV.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft begin 2016 bijna 3 miljoen euro vrijgemaakt voor gezondheidscoaches, specifiek voor de kleine ondernemingen. Maar dat geld is door de bedrijfswereld nauwelijks benut. Amper 74 kmo's deden een beroep op een gezondheidscoach, waarvan slechts 24 kleine ondernemingen, meldt De Morgen.Eén op de zes werkende Vlamingen loopt risico op, of lijdt aan een burn-out. Met dit cijfer voor ogen lanceerde Vandeurzen het project 'Gezond op de werkvloer'. Bedoeling was om binnen kleine bedrijven aan preventiebeleid te doen, zodat op lange termijn alsmaar meer ondernemingen een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid zouden hanteren. De minister begrootte het project, waarvoor de aanvragen konden gebeuren vanaf eind 2017, op 2,8 miljoen euro tot eind 2019. Met dat geld moest een sensibiliseringscampagne op poten gezet worden én zouden er 42 gezondheidscoaches komen die op vraag van kleine ondernemingen advies geven op de werkvloer. Het resultaat oogt na bijna twee jaar bijzonder mager. Amper 74 kmo's deden effectief beroep op een gezondheidscoach, waarvan slechts 24 kleine ondernemingen. Van de 2,8 miljoen werd tot dusver 258.525 euro effectief gebruikt. Waarvan amper 13.650 euro voor de gezondheidscoaches zelf, berekende het Vlaamse ABVV.