Er zijn nog altijd te veel kinderen die een trommelvliesbuisje krijgen omdat ze regelmatig last hebben van oorontstekingen. Nochtans is die ingreep vaak niet nodig, zegt de Christelijke Mutualiteit (CM). Klopt dat?

Frank Deboosere moet noodgedwongen de fiets aan de haak hangen wegens artrose. Doet Vlaanderens bekendste weerman er goed aan om niet meer te fietsen?

Experten van de Hoge Gezondheidsraad van België hebben 30 aanbevelingen uitgeschreven om beschavingsziekten te beperken. Ze raden onder meer aan om tatoeages, nagellak en granola te vermijden. Wat is er aan de hand?

Supplementen op basis van kurkuma zijn in. Zo wordt onder andere beweerd dat ze het risico op het terugkeren van kanker verminderen bij vrouwen die borstkanker overleefd hebben.

Het griepvaccin had vorig jaar een lage werkzaamheid, het gaf slechts 25 procent bescherming tegen griep. Het virus dat de epidemie van begin 2018 veroorzaakte, matchte niet goed met het griepvaccin van vorig seizoen. Is een griepvaccin dan wel nog nuttig?