In Chinese en Indiase zogenaamde ayurvedische behandelingen worden adaptogenen al eeuwen gebruikt om de balans in je lichaam te herstellen bij fysieke en mentale stress. Zijn ze de nieuwe 'superfoods'?

Griep wordt veroorzaakt door een griepvirus. Er zijn echter steeds verschillende varianten van het virus in omloop. Is een griepvaccin dan wel nog nuttig?

Een nieuwigheid op de niet-conventionele gezondheidsmarkt zijn neurosokken. Ze zouden niet alleen meer comfort bieden, maar ook pijnstillend werken en meer energie geven.

Er zijn nog altijd te veel kinderen die een trommelvliesbuisje krijgen omdat ze regelmatig last hebben van oorontstekingen. Nochtans is die ingreep vaak niet nodig, zegt de Christelijke Mutualiteit (CM). Klopt dat?

Frank Deboosere moet noodgedwongen de fiets aan de haak hangen wegens artrose. Doet Vlaanderens bekendste weerman er goed aan om niet meer te fietsen?

Experten van de Hoge Gezondheidsraad van België hebben 30 aanbevelingen uitgeschreven om beschavingsziekten te beperken. Ze raden onder meer aan om tatoeages, nagellak en granola te vermijden. Wat is er aan de hand?