De Award is een initiatief van het Belgische Museum Dr. Guislain in Gent en Janssen Research & Development. De prijs bedraagt 50.000 dollar en wordt toegekend door een internationale jury. De Award beloont een cultureel initiatief (van een persoon of een organisatie) dat op een bijzondere wijze het stigma en taboe dat rust op geestelijk ziek zijn in de samenleving ter sprake brengt.

Winnaar Robin Hammond is van oorsprong Nieuw-Zeelander, en woont in Parijs. Met zijn foto's en films vestigt hij de aandacht op mensenrechten en ontwikkelingsproblemen. Voor het project 'Condemned' reisde hij naar tien Afrikaanse landen waar geesteszieken in erbarmelijke omstandigheden en vaak in gevangenissen worden weggestopt. Met de fotoreeks won hij ook al de prestigieuze 2014 World Press Photo of the Year award. In de zomer van 2015 zal zijn werk te zien zijn in het Museum Dr. Guislain in Gent.

H.V.N. (Artsenkrant)

De Award is een initiatief van het Belgische Museum Dr. Guislain in Gent en Janssen Research & Development. De prijs bedraagt 50.000 dollar en wordt toegekend door een internationale jury. De Award beloont een cultureel initiatief (van een persoon of een organisatie) dat op een bijzondere wijze het stigma en taboe dat rust op geestelijk ziek zijn in de samenleving ter sprake brengt. Winnaar Robin Hammond is van oorsprong Nieuw-Zeelander, en woont in Parijs. Met zijn foto's en films vestigt hij de aandacht op mensenrechten en ontwikkelingsproblemen. Voor het project 'Condemned' reisde hij naar tien Afrikaanse landen waar geesteszieken in erbarmelijke omstandigheden en vaak in gevangenissen worden weggestopt. Met de fotoreeks won hij ook al de prestigieuze 2014 World Press Photo of the Year award. In de zomer van 2015 zal zijn werk te zien zijn in het Museum Dr. Guislain in Gent.H.V.N. (Artsenkrant)