Federaal Kenniscentrum zoekt patiënten met lage rugpijn

© iStock

Het Federaal Kenniscentrum voert momenteel een studie uit rond de ontwikkeling van een zorgtraject voor de aanpak van lage rugpijn. Hiervoor heeft het ook de mening en de ervaring van patiënten nodig.

Rugpijn is een vaak voorkomend probleem dat een impact kan hebben op verschillende aspecten in het leven: actief blijven wordt moeilijk, de behandeling is soms duur, en de pijn kan behoorlijk op het gemoed werken. Vaak is de oorzaak van lage rugpijn onduidelijk, waardoor er voor de aanpak van het probleem geen precieze medische aanbevelingen bestaan en er erg uiteenlopende behandelingen worden opgestart.

Het Federaal Kenniscentrum (KCE) voert momenteel een studie uit rond de ontwikkeling van een zorgtraject voor de aanpak van lage rugpijn. Hiervoor heeft het ook de mening en de ervaring van patiënten nodig.

Specifiek personen met aspecifieke lage rugpijn (zonder duidelijke oorzaak, zoals een wervelfractuur, infectie, ziekte van Bechterew). Mensen die al meer dan 6 weken lang lage rugklachten ondervinden en hiervoor al medische hulp (bijvoorbeeld huisarts, kinesitherapeut, osteopaat) hebben ingeschakeld, zijn welkom om deel te nemen aan de groepsgesprekken:

– op 13 oktober in het UZ Gasthuisberg (Nederlandstalig), in de voormiddag van 10u tot 12u30, of ’s avonds van 18u tot 20u30 (naar keuze)

– op 20 oktober op het KCE ( Franstalig) in de voormiddag van 10u tot 12u30, of ’s avonds van 18u tot 20u30 (naar keuze)

De bijeenkomst duurt maximum 2u30 en elke deelnemer ontvangt een vergoeding van 50 euro. Tijdens de gesprekken worden broodjes en drank voorzien.

Inschrijven kan via de website van het KCE

(TE)

Partner Content