De Europese Commissie trekt twee miljoen euro extra uit in de strijd tegen ebola, nu de ziekte in alle hevigheid woedt in West-Afrika. De Europese bijdrage loopt daarmee op tot 3,9 miljoen.

"Het niveau van besmetting is extreem verontrustend en we moeten onze acties opvoeren voordat er nog veel meer levens verloren gaan", reageert eurocommissaris voor Noodhulp Kristalina Georgieva.

Ze brengt ook nadrukkelijk hulde aan de gezondheidswerkers die hun leven riskeren in het betrokken gebied, waar al verschillende artsen omgekomen zijn. Het Europese geld moet de verspreiding van de ziekte helpen tegengaan, maar ook onmiddellijk gezondheidszorg mogelijk maken in de getroffen gemeenschappen. Het geld zal verdeeld worden via de Wereldgezondheidsorganisatie, Artsen Zonder Grenzen en het Internationale Rode Kruis.

Sinds februari kampen verschillende landen in West-Afrika waaronder Sierra Leone, Liberia en Guinee met een ebola-uitbraak. Al meer dan zeshonderd personen overleden aan het virus. (Belga/AVE)

De Europese Commissie trekt twee miljoen euro extra uit in de strijd tegen ebola, nu de ziekte in alle hevigheid woedt in West-Afrika. De Europese bijdrage loopt daarmee op tot 3,9 miljoen."Het niveau van besmetting is extreem verontrustend en we moeten onze acties opvoeren voordat er nog veel meer levens verloren gaan", reageert eurocommissaris voor Noodhulp Kristalina Georgieva.Ze brengt ook nadrukkelijk hulde aan de gezondheidswerkers die hun leven riskeren in het betrokken gebied, waar al verschillende artsen omgekomen zijn. Het Europese geld moet de verspreiding van de ziekte helpen tegengaan, maar ook onmiddellijk gezondheidszorg mogelijk maken in de getroffen gemeenschappen. Het geld zal verdeeld worden via de Wereldgezondheidsorganisatie, Artsen Zonder Grenzen en het Internationale Rode Kruis. Sinds februari kampen verschillende landen in West-Afrika waaronder Sierra Leone, Liberia en Guinee met een ebola-uitbraak. Al meer dan zeshonderd personen overleden aan het virus. (Belga/AVE)