Dementie vaststellen bij hun patiënten lijkt voortaan lucratief te worden voor Engelse artsen. Per vastgestelde diagnose krijgen ze in de komende zes maanden een premie van omgerekend ongeveer 70 euro.

De overheidszorg NHS wil zo het aantal niet geregistreerde gevallen van dementie in het land laten dalen, luidde het in een persmededeling. De NHS gaat ervan uit dat rond de 90.000 tot nog toe onbekende gevallen van dementie zullen ontdekt worden en heeft daarvoor een kostenplaatje geraamd van rond de 5 miljoen pond (6,3 miljoen euro).

Er is al een heel pakket andere financiële stimulansen voor artsen, deelde de NHS mee. Extra geld krijgen ze bijvoorbeeld als ze patiënten helpen het roken op te geven of langdurige ziektes als astma en diabetes behandelen. (Belga/AVE)

Dementie vaststellen bij hun patiënten lijkt voortaan lucratief te worden voor Engelse artsen. Per vastgestelde diagnose krijgen ze in de komende zes maanden een premie van omgerekend ongeveer 70 euro. De overheidszorg NHS wil zo het aantal niet geregistreerde gevallen van dementie in het land laten dalen, luidde het in een persmededeling. De NHS gaat ervan uit dat rond de 90.000 tot nog toe onbekende gevallen van dementie zullen ontdekt worden en heeft daarvoor een kostenplaatje geraamd van rond de 5 miljoen pond (6,3 miljoen euro).Er is al een heel pakket andere financiële stimulansen voor artsen, deelde de NHS mee. Extra geld krijgen ze bijvoorbeeld als ze patiënten helpen het roken op te geven of langdurige ziektes als astma en diabetes behandelen. (Belga/AVE)