Een op drie Belgische senioren staat open voor nieuwe partner

07/02/14 om 15:09 - Bijgewerkt om 15:09

Een derde van de Belgische senioren tussen de zestig en negentig jaar oud zou op zoek gaan naar een nieuwe partner als hij of zij alleen kwam te staan.

Een op drie Belgische senioren staat open voor nieuwe partner

Koppel geniet van pensioen © Thinkstock

Belgische senioren vinden sociaal contact erg belangrijk. Uit een onderzoek van trapliftenbouwer ThyssenKrupp Encasa blijkt dat één op drie oudere op zoek zou gaan naar een nieuwe partner als hij of zij alleen kwam te staan.

Belgische senioren zijn best tevreden. 95 procent voelt zich op dit moment gelukkig en 10 procent van de ondervraagde gaf aan dat in het gelukkigste moment is in zijn of haar leven. Toch voelde een groot deel (47 procent) zich het gelukkigste toen ze tussen de 30 en 40 jaar oud was.

Eenzaamheid

Vooral gezondheid (48 procent) bepaalt of een bejaarde gelukkig is of niet. 13 procent maakt zich zorgen over de financiële situatie. Eenzaamheid is voor 6 procent een reden tot bekommernis. Een op vijf geeft aan zich helemaal geen zorgen te maken.

Senioren laten weten hun vrije tijd het liefst op een actieve manier in te vullen. Een creatieve hobby, ontmoetingen met familie en vrienden of sporten en reizen, vinden ze ideaal. Maar in werkelijkheid slorpen voornamelijk rustigere activiteiten zoals lezen en tv-kijken de meeste uren van de dag op.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van Batibouw 2014. Een eerder onderzoek van ThyssenKrupp Encasa toonde aan dat senioren veel waarde hechten aan hun eigen interieur, want 84 procent ziet zichzelf het liefst thuis oud worden. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners