Een ei per dag? Geen enkel probleem

© Thinkstock

Je hoort vaak zeggen dat je maximaal twee eieren per week mag eten. Maar waar komt dat advies vandaan?

Je hoort vaak zeggen dat je maximaal twee eieren per week mag eten, om zo het cholesterolgehalte van je bloed niet op te drijven. Een meta-analyse maakt nu duidelijk dat dat helemaal niet hoeft. Ook als je elke dag een ei eet, heeft dat geen nefaste gevolgen voor de cardiovasculaire gezondheid.

De cholesterol in voedingsmiddelen (waar eieren rijk aan zijn) heeft wel een invloed op het cholesterolgehalte van het bloed, maar dat effect is te klein om welk cardiovasculair risico dan ook te verhogen.

Collectief geheugen

Meer nog: studies hebben aangetoond dat de consumptie van eieren de productie van LDL- en HDL-cholesterol bevordert en zo bescherming biedt tegen atherosclerose. Die conclusie sluit perfect aan bij andere grote onderzoeken waarin al gewezen werd op de beschermende cardiovasculaire rol van eieren. Kortom: eieren bieden bescherming tegen hart- en vaataandoeningen!

Maar waar komt dan het advies vandaan dat je maar twee eieren per week mag eten? Dat heeft alles maken met de resultaten van een studie die inmiddels niet meer serieus genomen wordt, omdat ze niet uitgevoerd werd zoals het hoort. Maar de onderzoeksresultaten bleven om de één of andere reden wel bewaard in een soort collectief onderbewustzijn…

Het goede nieuws dat u moet onthouden, is dat eieren niet schadelijk zijn voor uw gezondheid! (CM)

Bron: Bodytalk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content